Licence

CONVISO® SMART, inovativan sistem kontrole korova razvijen od strane tvrtke Bayer i KWS, na raspolaganju je za licenciranje svim uzgajivačima šećerne repe.

Prve licence su već dobili tvrtke SESVanderHave i Betaseed.

CONVISO® SMART, inovativan sistem kontrole korova razvijen od strane tvrtke Bayer i KWS, na raspolaganju je svim uzgajivačima šećerne repe.

Prve licence su već dobili tvrtke SESVanderHave i Betaseed.

Betaseed

Betaseed GmbH uvodi sustav tolerantnog uzgoja herbicida u šećernoj repi

Frankfurt, 19.02.2018

Betaseed GmbH je odlučio usvojiti novi sustav kultiviranja CONVISO® SMART razvijen od strane tvrtki Bayer AG i KWS SAAT SE. Bayer AG i KWS SAAT SE omogućili su poduzeću Betaseed GmbH razvijanje i komercijalizaciju herbicidno tolerantnih sorti šećerne repe korištenjem CONVISO® SMART tehnologije na tržištima izvan Sjeverne Amerike.
Uzgajivači šećerne repe ostvaruju mnoge prednosti ovog partnerstva:

  • CONVISO® SMART udovoljava visokim standardima u trenutnoj kontroli korova i daje uzgajivačima dodatne prednosti u kontroli teških korova i kontroli trave.
  • Tehnologija omogućuje širu mogućnost aplikacije i nudi veću fleksibilnost u vremenu primjene.
  • Manje aplikacije bit će potrebne u usporedbi s trenutnim standardima kontrole korova. To će omogućiti uštedu vremena i manje upotrebe herbicida.

SESVanderHave

Suradnja vezana za nove mogućnosti proizvodnje šećerne repe

Svibanj 2017

KWS i Bayer izdaju prvu dozvolu za šećernu repu tolerantnu na herbicide tvrtke SESVanderHave

  • Tvrtka SESVanderHave koja proizvodi sjeme šećerne repe započinje uporabu tehnologije CONVISO® SMART
  • Tehnologija CONVISO® SMART omogućuje fleksibilniju i ekološki prihvatljivu proizvodnju

Tvrtke KWS SAAT SE i Bayer AG omogućile su belgijskoj tvrtki za uzgoj sjemena šećerne repe SESVanderHave pristup dugoročnoj licenci za njihov novi sistem CONVISO® SMART za proizvodnju šećerne repe. Tehnologija se bazira na uzgoju onih sorata šećerne repe koje su tolerantne na herbicide u klasi inhibitora acetolaktat sinteze (ALS) s kontrolom širokog spektra korova.

  • Sugarbeet