CONVISO® ONE primjena

CONVISO® ONE - inovativan herbicid

CONVISO® ONE je herbicid koji se može primjeniti kao split ili jednokratni tretman s maksimalnom dozom od 1l/ha u godini dana.

Dodatno se CONVISO® ONE može koristiti kao mješavina s drugim proizvodima ili u sekvencama u specijalnim uvjetima (visoki korovi, tolerantnost korova na herbicide) ili vremenskim prilikama (dugotrajna suša).

Klasične sorte su u potpunosti osjetljive na ALS inhibitor herbicida i biti će uništene nakon primjene CONVISO® ONE herbicida.

Doza primjene

Dozvoljena količina herbicida je limitirana do 1l/ha ili kao split primjena (2 x 0,5 l/ha) u intervalu od 14 dana. Isto tako je moguća jednokratna aplikacija, u ovom slučaju 1l/ha se primjenjuje kao jedna doza.


Vrijeme prskanja

CONVISO® ONE je registran za uporabu na kotiledone do faze 8 listova šećerne repe. No, za vrijeme prskanja i pravilnu primjenu potrebno je gledati razvojne faze korova. Optimalno vrijeme za primjenu je faza od 1-3 lista korova. Ovisno o vrsti korova, mogu se uspješno tretirati neki korovi do faze 6 listova.

Mješavina

CONVISO® ONE se može kombinirati s drugim herbicidima ili aditivima registriranim za uzgoj šećerne repe.


Brzina primjene

Herbicidi koji pripadaju grupi ALS inhibitora sporije djeluju nego klasični herbicidi koji se trenutno koriste. Nakon primjene CONVISO® ONE herbicida, korovi staju s rastom (nakon 1-3 dana), počinju žutjeti (kloroza) i/ili stvaraju crvenkastu boju na listovima (nakon 4-10 dana). Konačno, biljke korova pokazuju progresivno tamnjenje (nekroza) i umiru (nakon 7-20 dana).

Inovativan herbicid

Bijela loboda - kontrolni korov za primjenu CONVISO® ONE herbicida

Pravilno vrijeme primjene CONVISO® ONE herbicida određuje faza razvoja listova Bijele lobode (EPPO-code: CHEAL).

Standardna preporuka za split primjenu:

  • Prva primjena: najkasnije kada prva biljka Bijele lobode dosegne fazu 2 prava lista ( 2 kotiledona i 1 par pravih listova)
  • Druga primjena: slijedi nakon perioda od 10 -14 dana, ovisno o lokalnim uvjetima
  • Posebno u sušnim uvjetima interval prskanja može biti duži, u slučaju nedostatka pojave korova ili produžene kontrole tretiranih korova

Faza 2 prava lista
Kasna faza primjene
Split primjena (Copyright Bayer CropScience Deutschland GmbH)
Faza 4 prava lista
Kasna faza primjene
Kod jednokratne primjene
  • Sugarbeet